Selecteer een pagina

Het regent, het regent, de pannekes worden nat
Er kwamen twee boerinnetjes
Die vielen op hun kinnetjes
Het regent, het regent, de pannekes worden nat

Het regent, het regent, de pannekes worden nat
Er kwamen twee soldaatjes aan
Die vielen op een gat.

De dagen worden korter, de blaadjes vallen van de bomen. Het teken dat het alweer herfst is. Wat kan ik genieten van dit jaargetijde. ’s avonds weer heerlijk warm binnen en lekker op de bank met een dekentje. Maar ook weer de tijd om lekker te knutselen en bakken met de kinderen. Graag deel ik met jullie een aantal tips om te gaan doen met de kinderen.

Liedjes

De tekst van het liedje bovenaan deze blog kennen we allemaal. Maar er zijn heel veel liedjes die over de herfst gaan. Een leuke pagina met heel veel kinderliedjes per thema vind je op www.kinderliedjes.info.

Eten

Het wordt ook echt weer stampottentijd. Maar even iets lekker tussendoor voor de kindjes is ook lekker. Ik maakte van Zoenen en kleine stroopwafeltjes deze leuke eikeltjes. Leuk om te trakteren met een lintje en kaartje aan de prikker maar ook om in de herfstvakantie te maken om daarna lekker op te smikkelen.

Eikels van zoenen en stroopwafel - Crea Gibbie

Knutselen

Er zijn 100 en 1 knutsel projecten te bedenken en vinden wat met het thema Herfst te maken heeft. Ik zelf koos voor een relatief makkelijke en snelle knutsel. Een spinnenweb van ijsstokjes.

Je hebt nodig:

  • Schaar
  • Wol
  • IJsstokjes
  • Lijm

Op onderstaande foto’s laat ik je zien hoe je het spinnenweb maakt.

Raamtekening

Al een tijdje volg ik Anke van Raamtekening. Ze ontwerpt zelf maar soms ook met bekende tekenaars raamtekeningen die je zelf na betaling kan downloaden. Neem zeker eens een kijkje want niet alleen voor de Herfst heeft ze hele mooie tekeningen maar ook voor verjaardagen, scholen, sinterklaas.

herfst-doodles-raamtekening

Zin om nog meer te knutselen met het thema Herfst? Neem dan een kijkje op mijn Pinterest pagina.

 

Heel veel knutsel plezier in deze mooie periode van het jaar!